Фонд розвитку підприємництва отримав відзнаку від Делегації Європейського Союзу в Україні за новаторське рішення для простого та прозорого розподілу грантів EU4Business

Фонд розвитку підприємництва отримав відзнаку від Делегації Європейського Союзу в Україні за новаторське рішення для простого та прозорого розподілу грантів EU4Business.

Дане рішення, розроблене компанією Activemedia, дозволило забезпечити повністю автоматизований, швидкий та прозорий відбір мікропідприємців для отримання ними грантів у межах Програми «Грант від EU4Business для мікробізнесу» через банки-партнери: Ощадбанк, Банк Львів та ПриватБанк.

Завдяки цьому рішенню в короткий проміжок часу було надано 776 грантів на загальну суму понад 121 млн грн мікропідприємцям України, 60% з яких здійснюють свою діяльність в регіонах, що найбільше постраждали від війни та були деокуповані.

Новаторське рішення Фонду було реалізоване на базі інформаційної платформи, створеної компанією Activemedia у найкоротші строки, команда якої традиційно спрацювала максимально ефективно.

Грантові конкурси від EU4Business реалізуються в межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що виконується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансування Європейського Союзу та Уряду Німеччини. Проєкт реалізовано за сприяння Міністерства цифрової трансформації УкраїниМіністерства економіки УкраїниМіністерства фінансів України. Партнер з виконання – Фонд розвитку підприємництва. Подати заявку на грант можливо виключно через єдиний портал державних послуг Дія. Інформаційні партнери: Офіс з розвитку підприємництва та експорту, національний проєкт із розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес. Уповноважені банки: ОщадбанкБанк Львів та ПриватБанк.

Компанія Activemedia, багаторічний технологічний партнер Фонду розвитку підприємництва, розробила сторінку грантової хвилі в рамках порталу Фонду, а також розробила та впровадила Рейтингову систему Фонду розвитку підприємництва, яка в автоматичному режимі розраховує рейтинг поданих заявок та визначає переможців конкурсів